sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Uudistunut makuuhuone



Yläkerran makkari on nyt valmis.Ainakin niin kauan aikaa kunnes iskee tunne että jotain tarttis tehdä.On tuossa vielä muutama kohta jotka kaipaa käsittelyä,sissikamiina ainakin on väärässä paikassa.Mutta näillä mennään nyt.





  Entinen,jo hieman kolhiintunut, eteisen peili löysi paikkansa sängyn päätyyn.Kovasti mieluilisin tuota päätyseinää tuunata mustaksi mutta asiaa täytyy hautoa.Aika riemunkirjavat on nämä seinät jo ennestään; on haltexia,tapettia,mdf-paneelia,raakalautaa ja lastulevyä.





  Ostin kesällä uuden sängyn.Ja näköjään se on nyt väärinpäin kun lykkäsin sen tuohon koloon.Ei ole haitannut toimintaa.
Kamiina on tällä hetkellä käyttökiellossa.Jahka nokipoika käy tutkimassa hormit, löytyy sille uusi paikka tai sitten ei.En muutenkaan tykkää tuosta kamiinasta kun ei se ole varaava.Kamiinan antama lämpö jakaantuu kaavalla " aluksihelvetinkuuma,sopiva,kylmä"
Kauniit,harmaat lautalattiat on talveksi pakko vuorata matoilla.Jokainen vanhassa talossa asuva tietää,miksi...






  Jokainen yläkerran makkarin omistaja tietää myös, miksi peti on petaamatta.Lieventävä asianhaara tähän rikokseen on myös pellavalakanat.Hulluhan niitä piilottelisi.






                                                                                                 On muuten aika ihanat.






                                                                                                                              Raakalautaseinä.


Tuo televisio on tietysti Rikos isolla ärrällä.Ei pelkästään raakalautaseinää kohtaan.Makuuhuoneesshan ei saisi olla mitään elektroniikkaa.Tuo kelloradiokin varmasti lähettää mun aivoihin semmosta vibraa että oksat pois.Viime öiset unetkin olivat semmosta luokkaa että huhhuh...Silläkin uhalla nautin kaikista vempaimista :)









                                             Liinavaatelipasto on mun lempparituunauksia.Alunperinhän se oli kellastunutta mäntyä a`la kierrätyskeskus.







  Ja pientä puuhaa olisi noissa aukoissa.Reiät tehtiin lämmön kierron takia.Seinän takana siis kuopuksen tuleva valtakunta.Minä, joka niin rakastan listoitusta,ajattelin näpätä valkoiset kehykset noihin aukkoihin.Ei taas ole painokelpoista se vuoropuhelu jota tulen siinä yksikseni käymään #rumasana#vastustaa#mitääntule#tehköönjokumuu.






32 kommenttia:

  1. Ai että on viihtyisä makkari ja niin sinun näköisesi ♥ Mainio sängynpäätyidea ja kivasti sänky loksahtaa tuohon paikoilleen.
    Ja tuo kyltti sängyn päädyssä niin loistava :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Eija <3

      Tuo kolo on kyllä kuin sängylle tehty.Kamiinan takia en siinä voinut viime talvena sänkyä pitää,huone oli kovilla pakkasilla niin kylmä että pakko oli klapia nakata uuniin.Viime kesänä huoneen eristystä parannettiin ja uskoisin tarkenevani siinä nyt ilman takan lämmitystä.Sähköpatteria toki joudun päällä pitämään pakkasilla..

      Niin,ilmaista lounastakaanhan ei ole niin ei tipu mitään muutakaan ilmatteeks :D

      Poista
  2. Kaunista on ja etenkin tuo lautaseinä vei sydämeni...laita noihin aukkoihin sellaiset ritilät, ei tarttes listottaa♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos PB :)

      Ritilät onkin hyvä idea!!Vaikka kanaverkosta semmoset tekee jos ei satu sopivia valmiina löytämään.Erittäin varteenotettava vaihtoehto!

      Poista
  3. Tuo huonehan on paljon isompi kuin mitä sun aiemmista kuvista on voinut päätellä!
    Ja veikkaanpa, että uusi sängyn paikka toi lisää tilantuntua.
    Ei huano, ei :)
    (Ja mä muuten piilotan pellavalakanat, niin kaikin puolin ihanat kuin onkin ;D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä,huone tuntuu nyt paljon isommalta kuin aiemmin.Tietysti kalusteiden uudelleen sijoittelu on suurin syy mutta kyllä tuo uusi oviaukkokin tuo avaruutta lisää.Itseasiassa kalusteita on enemmän kun peränurkassa oleva vaaterekki on uusi.Ei tod. huano,ei :)

      No niin, mitä mä sanoin,et minkä sortin kansalaiset ne piilottelee lakanoitaan :D Eipä siinä mittää,kyllä herra huolen pittäää...:D

      Poista
    2. Jep jep, hullu :D
      Mutta ei mulla kyllä ole sitä yläkerran makkariakaan.....paitsi Lillassa, mutta siellä ei o pellavia...

      Poista
    3. Tuo yläkerta on niiiin potti paikka makkarille;ei ole petaamattomat petit heti vieraiden silmissä.Eikä sitä petiä muista sitten enää käydä petaamassakaan kun aamulla alas hiipii.Poissa silmistä,poissa mielestä.

      Poista
  4. Ihana, iso makuuhuone. Ja viihtyisä. Tuon kyltin tuolta sängynpäädystä voisin kopsia jossain muodossa meillekin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady!

      Huone on nyt paljon isompi ja toimivampi.Ja kyllä,myös viihtyisämpi :)

      Lapsivieraille olen joutunut vähän selittelemään et miks tätillä on tommonen taulu tossa ja mitä se tarkottaa... :D

      Poista
  5. Kaunis on makkarisi, tykkään kovasti. Mää kyllä jättäisin reijät nykyasuun, on kivan rouheat ilma listoituksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko!

      Eihän noissa rei´issä toki mitään vikaa ole noinkaan.Ajattelin vain toteuttaa sitä sisustusmantraa "korosta mitä et voi piilottaa".Oikein kunnon järeästä kattolistasta pamautan siihen kehikon ympärille niin ne huomataan varmasti :D

      Poista
  6. Mykistävän upea makkari! Valaistuskin niin kohdillaan, ihana tunnelma ja ihana lakanat ja seinät ja lattia ja, ja ,ja....
    Kyltti sängyn päädyssä on just hyvä, ei ilmaisjakelua :D Mites, jos hinnasta sovitaan ;) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!!!

      Justiin mietin et on se vaan kumma et nainen rakentaa makkarinsa romanttiseksi vaikka muualla huushollissa sitä tyyliä ei olisikaan.Tieten tuo mun sängynpäätytaulu on kaukana romanttisesta...on siinä sivussa muuten toinenkin kyltti jossa lukee "PUSH"...et jos ei muista mitä piti tehä.Että semmosta romantiikkaa :D

      Kaikella on hintansa ja ainahan on maksettava eikös juu,mitä tässä maailmassa velkaantuu...onkin sitten toinen juttu kuka on se maksaja ja kuka saaja :D

      Poista
  7. Viihtyisä ja kodikas makkari!
    Hauska kyltti sängyn päädyssä....eipähän jää kellekään epäselväksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!

      No ei jää epäselväksi ja muut kuulemma laittaa tän jo ulko-ovelle mut aattelin et viimeistään tuossa vaiheessa siitä täytyy muistuttaa.Ettei tule jakeluhäiriöitä :D

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos Maiju!

      Se on tää matala huonekorkeus tässä huoneessa joka mun mielestä tuo sen kodikkuuden.ja tuo entisen omistajn esiin ottama lautaseinä.Mie oon vaan kantanu omat romuni sisälle :D

      Poista
  9. Tykkään tosta peilistä, joka heijastaa raakalautaseinän. Vähän niinkuin taulu samalla ja tulee lämmintä fiilistä päätyynkin.
    Ja pellavat nyt sit on ihan parhaat. Ei oo tullut lakanoita vaihdeltua sen jälkeen kun pellavaiset ostin. Pestyä sentään kylläkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa.Ilman tuota peiliä sängynpääty oli ihan hampaaton.Siksi ensimmäinen ajatus olikin et maalaan sen mustaksi 8). No, maalipurkit on nyt toistaiseksi kiinni...

      Parhaat on.Ovat vaan pirut niin arvokkaita että yksillä koetan pärjätä.Onneksi ehtivät kuivua päivän aikana.

      Poista
  10. Aivan ihana makuuhuone! Etenkin tuo lautaseinä yhdistettynä valkoiseen on tosi kaunis ja tekee tilasta heti paljon lämpimämmän.

    - Anniina, http://kerrostaloelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina!

      Lautaseinä ja nuo valot siellä ylhäällä ovat makea yhdistelmä.ja kuten sanoit,valkoinen natsaa siihen hyvin.Siksi mua pikkusen harmitti siirtää sänkyä siitä pois kun sängynpääty näyttii tuossa tosi hyvältä...

      Poista
  11. Ai, mä luulin, että ne on villasukat vs. vanhan talon lattia ☺
    Mutta - oikein kutsuva on uusi makuuhuoneesi, näkyi nuo pellavalakanat tai ei ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukat tulee vielä lisäksi :) Oon joutunu nyt nukkumaankin villasukat jalassa kun on toi palelu menny ihan mahottomaksi..mut eiköhän se tästä :)

      Kyllä makkari kutsuu aina iltaisin ihan kiitettävästi..ja joskus myös päivisin ;) Kiitosta vaan!

      Poista
  12. Löysin blogiisi kun googlettelin tiilitapettia, ja ihastuin. Niin blogiisi kuin siihen tapettiinkin!
    Ihana talo teillä, ja upea makuuhuone, kaunista!

    VastaaPoista
  13. Kotoisan näköistä eli toimii! Meillä oli aiemmassa kämpässä telkkari makuuhuoneessa, mutta tässä talossa makuuhuone jäi ilman töllöä. Enää ei tulis kyllä pieneen mieleenkään laittaa semmosta toosaa makkariin. Kyltti on huippu!

    VastaaPoista
  14. Nii ja tuli vielä mieleen tosta romantiikkapuolesta, että mitäis jos laittaisit jotain kivaa pitsiä noihin reikiin ja sit vielä kehykset? No joo, mitenkä musta on tullu tämmönen pitsifriikki, en tajuu. Höh.

    VastaaPoista
  15. Hei ihana tämä sinun blogi!! Ja tuo huone ❤️ Niin kaunista!!

    VastaaPoista
  16. Ihana tunnelma! Tsemppiä listoitukseen ;)

    VastaaPoista
  17. No jopa sie olet täällä postaillu ja sisustellu minun viikon (ei totaalisen) nettitauon aikana! Hyvältä näyttää!

    Ootko muuten ikinä esitelly tuosta teidän talosta pohjakuvaa? Mulla menee jotenki huoneet ja tilat sekaisin. Joka postauksessa tuntuu aina ilmestyvän joku uus, ennen salattu huone.

    VastaaPoista
  18. Kaunis makkari! :) Ja tuo puusohva, aivan ihana. <3

    VastaaPoista
  19. Mitäs mitäs, täällähän on joku aktiivinen bloggari käynyt kirjailemassa kaikenlaista ja ottamassa kivoja makuukammariotoksia. Hienolta näyttää! Makuuhuone yläkerrassa on todellakin jees petaamattomuuden kannalta. Tosin olen tässä kehittelemässä itselleni semmoista ongelmaa, että haluaisin mennä nukkumaan pedattuun enkä myllättyyn petiin ja nyt kun yläkerrassa ei tule käytyä kuin nukkumassa (todellakin, meillä VAIN NUKUTAAN!) jää peti aina siihen aamukuosiin. Ehkä tilanne korjaantuu sitten, jos/kun siirrymme taas alakertaan. Siis sitten joskus, kun uusi keittiö on valmis ja vanha keittiö eristetty ja "pikkuisen" tuunattu uuteen uskoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)