keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Tiilitapettia



Pintaremontti portaikossa rutistettiin loppuun.Miten se onkaan joskus vaikeaa sen viimeisen pätkän tekeminen...

Alkuperäinen ajatus oli poistaa keltainen tapetti ja maalata seinä valkoiseksi.Muualla portaikossa on tiilitapettia.Ristiretki kaupungin rautakauppoihin tuotti tuloksen.Tulin kotiin tiilitapetti kainalossa,ei kylläkään samanlaista kuin entisen omistajan laittama.Sitä kun ei enää saanut.

Mutta onko se nyt niin nuukaa.Tämä tapetti on minusta tosi kaunista ja voisin vaihtaa vaikka entisetkin tiilet tähän.Sopivana hidasteena toimii korkea portaikko jonka tapetointi tuottaisi ongelmia.Entiset tiilet saa nyt olla ihan rauhassa.





  Vinot reunat tuotti sopivasti aivojumppaa.Hukkapalaa tuli mukavasti.Niistähän on ihan pakko keksiä jotain kivaa.







        Tapetti on kohokuvioinen ja kuviokohdistus onnistui helposti.Etiketissä kehutaan myös tapetin poiston olevan helppoa.Että siitä kun vaan reunasta ottaa kiinni ja repäisee irti...en kokeillut.
              Ja vehnäliisterillä laitoin seinään.Toimii tämänkin vähän painavamman kuin hyllypaperin kanssa.Loistotuote,en ikinä enää osta valmista tapettiliisteriä.




         Näkymä keittiön ovelta.Taidan käydä ostamassa tapettia vielä toisen rullan.Jos ja kun tuo ruutuseinä alkaa tökkimään niin vedän siihenkin tiilet.




Portaiden yläpää ja makkarin ovi.Petaamaton peti rajattiin pois kuvasta.On se niin helppoa kun tuo makkari on yläkerrassa...


Tapetointiepisodin jälkeen on jo maalattu seiniä toisaalla talossa.Uuden peilin osto sai sen aikaan.Mutta siitä kuulemme ensi kerralla.(hah,tyylikäs Nils Holgersson-tyyppinen lopetus)


47 kommenttia:

  1. No taisit sä tossakin päästä hieman seinäkiipeilyä harrastamaan ja se onkin näköjään ihan hyvä harrastus kun jälki on tuon kaltaista elikäs erityisen makeaa:) Ihan pakko kyllä kokeilla itsekin tuota vehnäliisteriä,kuulostaa melko kätsältä eväältä,varsinkin jos keskellä yöt iskee yllättävä tapetointihalu niin tarvikkeet löytyy kotoa,jos ei löydy tapettia niin hyllypaperia sitten ainakin,tai kirjansivuja tai no jotain kuitenkin:)
    Ihana näkymä tuossa toisiks alimmassa kuvassa,siinä pääset aika montaa oman käden jälkeä ihastelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,piti välillä ihan nousta seisomaan :) Ja kokeile ihmeessä vehnäliisteriä,toimii todella hyvin! Sanomalehti puuttuu sulla tuosta luettelosta.Tai aikakausilehti olis varmaan parempi,liukkaampi ja kestävämpi paperi...Muistinkin juuri että olen jemmannut yhden kirjan kirpparilta tapetointia varten,mistä me siihen nyt seinä keksitään...?
      Tässä huushollisaa ei taida olla semmosta nurkkaa, missä ei oman käden jälki osuisi silmään :)

      Poista
  2. Aivan mahtava seinä....tahtoo kanssa johonkin tiilitapettia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten tahtoo vaan tapettikauppaan ja liisteriä keittämään :) Meidän Terrassa tuo tapetti oli poistomyynnissä.

      Poista
  3. Hyvän näköinen tuo tiilitapetti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä,tiilitapetti on oikein hyvän näköinen.Mun hyllypaperi-tusaus jää kirkkaasti hopealle :)

      Poista
  4. Tosi aidon näköinen lopputulos -vau :)

    VastaaPoista
  5. Uskomatonta, miten se raikastui, vaikka tykkäsin kyllä edellisestäkin!!

    Ihana! Tiilessä on vain sitä jotain ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tykkäsit siitä keltaisesta ? Kyllä sekin uutena on varmaan ollut nätti mutta oli aikasta haalistunut ja likaantunutkin.

      Olen samaa mieltä,tiilessä on sitä jotain :)

      Poista
  6. Ehdottomasti parasta tiilitapettia ikinä! Sopii tuohon portaikkoon kuin nenä päähän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä,tämä on parhaimpia.Samaa kuosia oli myös mustana ja valkoisena.Mustassa oli jotain ihme hopeahilettä ja valkoinen oli tosi valkoinen.

      Poista
  7. Kuules Nils Holgersson....tapiiseeraapas vaan loputkin seinästä, ihan hemmetin hyvän näköinen!!
    Siis sitten heti maalausten ja peilin jälkeen esittelet loput, eikös vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No käskystä menin eilen Terraan hakemaan lisää tapettia.Tyhjää täynnä.Vain vajaa rulla oli jäljellä.Sen möivät kahdella eurolla :) Eli mulla on nyt kaksi vajaata rullaa jotka riittää tuohon ruttuseinään.
      Seinäkiipeilyä en kyllä olisi alkanut harrastamaan,siis oikeasti en käsitä miten korkeimmasta kohdasta saisi ensinnäkin vanhat tapetit pois ja uudet tilalle...siellä on vielä pintavetona johtoja niin nekin pitäisi askarrella irti ja takaisin.Onneksi siinä kohti on entisen omistajan tiilitapettia,keltaista tapettia en olis katellu.
      Katotaan ny ton ruttuseinän kans,vielä se siellä on :)

      Poista
  8. Niiiils Hoooolgerssoooon, korkeella ilmassa oooon... Ehkä paras sarja evö - ainakin pienenä (ja ehkä vähän vanhempanakin) ;D
    Kyllä on taas sellanen vauhti siellä päällänsä, että morjesta pöytään. Tuntuu, ettei täällä edisty mikään, vaikka oikeesti edistyykin. Pohjatyötä on vaan niin turkasen paljon (ja projekti laajenee sitä mukaa kun etenee)... Ehkä tällä viikolla päästään jopa tapiseeraamaan. Mun on pitänyt kokeilla tuota itsetehtyä liisteriä, mutta en ole koskaan oikein jostain syystä uskaltanut. Eli kannattaa siis!? OK, testataan :)

    Hyvältä näyttää tapetit ja kaikki muu. Monta kivaa juttua edellisissäkin postauksissa, joihin en ole ehtinyt kommenttia jättämään.

    Aurinkoista loppuviikkoa, muru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkyykö Nils vieläkin jollain kanavalla?? Me katsotaan vain ylen lastenohjelmia niin siellä ei ainkaana mene :) Se on kyllä niin nostalginen..

      Ei tässä nyt hirveetä vauhtia ole pidetty,tämä on mulla tällasta kaasuttelua että jotain keksin ja sitten ryminällä se tehdään ja sitten taas löysäillään loppuviikko.Kivahan se just näitä hommia on tehä, mulla kans on edelleen tekemättä kellarin seinän tasoitus ja maalaus...ne pohjatyöt syletyttää...Asemapäällikkä siellä tekee pohjat huolella niin sun on hyvä siitä sitten jatkaa :)
      Kyllä,kannattaa tehdä liisteri itse.Ainakin mulla onnistui se 9 desin satsi hyvin.Kokeile ensin sillä pienellä satsilla ja tee sitten lisää.Sekin 9 desiä riitti mulla tuohon poratikkoon eli ihan riittoisaa on.Ei ollut mulla paukkuja joita pelkäsin.

      Kiitos ja tosi aurinkoista ja lämmintä loppuviikkoa sullekin muru! :)

      Poista
  9. Aidon näköinen tapetti, kiva.
    Samaa olen katsonut tapettiostoksilla, helppo kuulemma poistaa. Aika hyvä myyntivaltti muuntelunhaluisille. Luulisi, että tuo vehnäliisteri lähtisi myös hyvin irti. Enkä mä sillä, hyvältä tuo näyttää, anna olla seinässä vaan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä ennen huomannut missään tapetissa tuota ominaisuutta.Sepäs olisikin mainiota kun ei tarvis enää ikinä poistaa tapettia postimerkin kokoisina palasina :) Ja samaa ajattelin vehnäliisteristä,ei se mitään tapettiliimaa ole ainakaan.

      Annetaan olla,ei kiskota pois.Aurinkoista loppuviikkoa!

      Poista
  10. Tosi kiva tuli! Veikkaisin, että nappi valinta portaikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaus taitaa osua oikeaan tai sitten taaskaan kukaan ei viiti sanoa et ei tuo nyt niin kummoinen ole =D

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos Jane!!
      Vaikka eihän tapetin hyvä ulkonäkö ole mun ansiota,mä toimin vaan valitsijana =D

      Aurinkoista loppuviikkoa sullekin!

      Poista
  12. Hieno tapetti! Kuvien perusteella näyttää aidolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se näyttää ja hieman tuntuukin aidolta.Tiilet ovat ehkä himpun pienempiä kuin aidossa tiiliseinässä.Mutta näillä mennään :)

      Poista
  13. Wou, näyttääpä ihan TOSI hyvältä! Meillä on myös korkea portaikkoseinä, joka pitäisi jossain vaiheessa tapetoida uudelleen. Tuollainen tiilitapetti ois kyllä erittäin varteenotettava vaihtoehto. Ja liisterivinkistä iso kiitos - kokeiluun menee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerropa mullekin sitten konstit miten hoiditte homman :) Tämä tapetti oli siis Terrasta ja poistomyynnissä.

      Ehdottomasti kannattaa kokeilla vehnäliisteriä;edullista, ekologista ja hengittävää.

      Poista
  14. Mun tekis ihan mieli käsin tulla kokeileen sitä tapettia, koska se näyttää niin aidolta. Voisin kuvitella, että siitä jopa irtoo sitä laastia :)
    Ehkä sit kesällä näen livenä, jos et oo siihen mennessä jo helposti irrottanu sitä ja vehnäliisteröiny seuraavaa tilalle.

    Olispa mullakin noin paljon energiaa ja mielikuvitusta, mutta molemmat on ollu jo pitkään miinuksen puolella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teenkö sulle kesäksi källin ja hieron liitua seinään...sehän on jo sovittu juttu et tulet pitämään kiinteistökatselmusta ;) Sitähän ei tiedä kukaan että mitkä tapetit siellä sitten on..

      Mulla oli kans koko talven energiat pakkasella mutta kevätaurinko sulatti ne.Sulla on nyt paukut niin vähissä et kestää aikaa palautumiseen.Lepäilet ja himmailet.Mihinkä meillä on tässä kiire,valmiissa maailmassa :)

      Poista
  15. Upee tiilitapetti, niin aidon näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se tosiaan on aika aidon näköinen ja tuntuinenkin.Aidompi kuin tuo entisen omistajan laittama.Se on ehkä vähän vaaleanpunainen...

      Poista
  16. Niin mahtava tapetti, sopii tosi hyvin tuonne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,se tosiaan sopii tonne hyvin.Onneksi entinen omistaja oli jo aloittanut tiilitapetoimisen tuonne,enpäs tiedä olisinko itse hokasnnut.Olisin varmaan vaan maalannut valkoiseksi niin kuin alunperin suunnittelin.

      Poista
  17. Ihanan toimelias olet:) Tuo vehnäliisterin käyttö oli minulle uusi juttu, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,vaihtelevalla menestyksellä virtaa löytyy:)
      Jostain rintamamiestalo-foorumilta luin vehnäliisteristä.Ymmärsin että tosi rintsikka-asukas käyttää vain sitä.No pitihän sitten minunkin =D

      Poista
  18. Siis todella upea jäljitelmä tiiliseinästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookki! :) Tapetit on kyllä viime vuosina parantuneet huimasti :)

      Poista
  19. Samantapaisen tapetin bongasin viikolla käydessäni kotikaupungissasi kangasostoksilla. Hieno on ja taas teit sen ihan itse, ihailen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näitä tiilitapetteja näkyy olevan useammassa paikassa,siellä kangaskaupassakin :)

      Poista
  20. Noin hienoon tiilijäljiltelmätapettiin en ole vielä törmännytkään!! Hieno seinä tuli!

    VastaaPoista
  21. Älä hyvä nainen törmäile enää yhteenkään tiiliseinän,vastahan sen jalankin teloit :) ...huumorinkukka ... ;)

    Kiitos,kyllä se on hieno.Harmi kun en ole tätä itse tehnyt ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)