perjantai 7. kesäkuuta 2013

Tuunattu vaaka parempi vaaka



Harmikseni ei meidän kaupungista löydy esim. Tigeria.Eikä kyllä montaa muutakaan kaipaamaani kauppaa.No eipä mulla kyllä olisi paljoa pätäkkääkään sinne viedä... :)

Mutta meillä on kuitenkin Puuilo :) Meidän oma ilmat pois-liike josta löytää tavaraa halavalla.
Viime reissulla etsin sieltä kakkuvuokia yhtä tuunausta varten.Eipä löytynyt sopivaa mutta silmään iskeytyi alahyllyltä vaaka-tarjouslappu.  "Vaaka 2,90.Toimii." Normaalihinta 14,90. Vieressä isoja laatikoita ja mallina yksi.Värihän oli ihan väärä mutta pakkohan tuo nyt on ostaa kun halavalla saa ;)    Musta suhupullo toiseen kainaloon ja kassalle.


Mittarin suojakupu oli sameaa muovia ja keskelle oli liimattu sininen tarra.Tarrasta jäänyt liima ei irronut millään,dynamiittiä en kokeillut.Heivasin sitten suojakuvun hevon kuuseen.

Tässä vaiheessa alettiin kikkailemaan.Halusin säilyttää ruuvit oman värisenään ja ruuvailin ne irti.Tästä tulikin sitten hieman haastetta.
Itä-eurooppalainen insinööri oli pannut kaiken osaamisensa likoon tätä kampetta keksiessään ja vieterit vaan sinkoilivat sitä mukaa kun ruuvailin osia irti.No keksintö saatiin takaisin kasaan maalauksen jälkeen ja viisarikin osoitti suurin piirtein oikeaa :) Vaikka ei sillä viisarilla niin väliä, mulla on kyllä ihan digitaalivaaka keittiössä.Tämä tulee lähinnä semmoseksi sisustuselementiksi....





                                                                   Liimaista kupua ei tarvita.





                                 Passaa mun keittiiöön kuin nappi silmään.Pitää ostaa lisää tomaatteja.




37 kommenttia:

  1. ...ja taas todistettu, tuunaus kannattaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) Kelle sininen väri sopii, korjaustoimenpiteeksi olisi riittänyt pelkkä muovin poisto.
      Aika helppo tuunaus :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tosi kiva hedelmien tms. säilytyspaikka!Tykkään kyllä tästä kovasti!

      Poista
  3. Tulipa makee :) Mukavaa viikonloppua sinne :)

    VastaaPoista
  4. Oho, pitäisi varmaan itsekin useammin vierailla ilmat poississa. Tulipa kerrassaan hieno vaaka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Puuilo on mun vakipaikka :) Siellä on edullisia maaleja ja vahoja.Kivoja sisustustarvikkeitakin löytyy.ja tää ei oo maksettu mainos :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. No niinpä kannatti! Vähän alkoi harmittamaan etten ottanut useampaa,olisi jokunen joululahja saattanut muotoutua näistä ;)

      Poista
  6. Tulipa kivan näköinen, näin oikein silmissäni noiden vietereiden lentelyn.... ;)
    Ei uskoisi 3€ löydöksi!
    Mukavaa viikonloppua sinne.
    /Siru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D ja sisällä oli vielä lisää vietereitä jotka pomppi sinne ja tänne =D kaiken lisäksi ruuvit oli pieniä ja vikkeliä pyörimään karkuun...yksi tippui terassin alle :)

      Halpa hinta oli varmaan siksi ettei tuota nyt oikeesti kukaan käytä vaakana vaikka se kuinka muka "toimii" :)

      Mukavaa ja lämmintä viikonloppua sinnekin!

      Poista
  7. Tulipa siitä kiva! Tulikin pikkuinen projekti lentävine vietereineen, mutta lopputulos on todella vaivan väärtti:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä aika huvittava ketjureaktio kun osat alkoivat irtoilemaan toisistaan vinhaa vauhtia ja siinä yritin äkkiä painaa mieleeni että mikä kuuluu minnekin =D

      Ihan mukava vekotin siitä tuli :)

      Poista
  8. Kiitos taas sekä loistavasta ideasta, uudesta ostospaikan vinkistä (hmm. missäköhän päin täällä Keski-Pohjanmaalla olis Puuilo - never heard, ja mitä tuo ilmat pois -ilmaisu oikein tarkoittaa, tää ei ymmärrä, ehkä selitätte, onko joku sisäpiirin juttu) että päivän nauruista. Tuunaaminen on kaikin puolin tervellinen harrastus. Innostuin esimerkeistäsi; mustaa suhua spruutattu mm. kahteen mökin korituoliin, yhteen pikkuhyllyyn, pariin kynttilänjalkaan ja yhteen suureen rumaan valkoiseen ruukkuun. Ja komiaa tuli. Mies oli aivan ällistynyt.
    Terveisin Keeketin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Keeketin!
      Tässä sulle linkki liikkeen sivuilta. http://www.puuilo.fi/cat/contacts.php
      Näkyy niillä olevan verkkokauppakin.
      =D ja ilmat pois-nimestä en osaa oikein kertoa paljoa,alunperin täällä kaikki sanoivat kauppaa Ilmat pois-liikkeeksi ja se kai sen nimi olikin.Nimi viittaa siihen että hinnoista on otettu "ilmat pois".Elävästi muistan taannoisen mainoksen paikallisradiossa jossa kuului suhinaa ja slogan "Ilmat pois" :D

      Taisit kyselläkin korituoli hommasta.Miten se onnistui?Spray maalaaminen on helppo ja nopea keino uudistaa vaikeitakin maalattavia kuten esim korituoli.Kiva kun miehesi huomasi,täälläkin ällistytään harva se päivä ;)

      Poista
    2. Oi kiva kun muistit :) Kiitos kysymästä, korituoleista tuli fiinit! Pyyhin ensin pölyt ja hämähäkinseitit, sutaisin vielä kostealla rätillä. Olis pitänyt santapaperoida, mutten viitsinyt, joten pieniä "elämän jälkiä" niissä nyt on, hieman lakka lohjennut parista kohdasta. Mutta mökkisaunan pukuhuoneessa saa ollakin vähän sekundaa, joten olkoot. Suhua meni 2½ pulloa, lopuilla spruutasin kaks vanhaa kynttilänpidikettä ja yhden ex-omistajien pikkupojan tekemän puuhyllyn. Säälistä jätin taakse hänen nimmarinsa, varmaan 3-luokkalaisena tehty, jäljestä päätellen. Sopivasti ja suloisesti vähän vino :)

      Koko pukuhuone pesi kasvonsa yhden viikonlopun aikana. Ihaninta oli oikeastaan se, että innostuttiin yhdessä värkkäämään. Mr oli ensin vastaan (miehet, juu nou), että hyvähän tää on tällaisenaan. Mutta kun oli purettu kiinteä sänky ja kaks laverin kokoista seinähyllyä (6" nauloilla kaikki, huokaus) ja vedetty eka kerros valkeaa maalia seiniin ja kattoon, alkoi miehenkin ilme kirkastua. Raitamatot lattialle ja korituoleihin uudet tyynyt, avot! Nyt se esittelee sitä liki omana ideanaan kaikille vieraille.

      Poista
    3. Kuulostaa upealta!

      Miehet on aina tuollaisia, mutta onneksi pidit pääsi :)Kelpaa siellä nyt kuivatella ja miehenkin kehua vieraille ;)

      Poista
  9. jukra ! toihan on ihana ! onkohan meidän puuilossa moisia vaakoja, pitänee kaupunkireissulla käydä vilkaiseen, toi menis hedelmäastiana ja värinä valkoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen oli mulla toinen värivaihtoehto mutta toi punainen viisari vaati mustaa ympärilleen :)

      Poista
  10. No tulipa hieno!

    Mutta nyt tuun kyllä jo valmiiksi hieman kieroutuneen vahingoniloisena pätemään tuosta tarrajäljestä. Kokeilitko tärpättiä? Yleensä tärpätillä lähtee hintalappujen jättämät lismat. Toinen on teippi, mutta se vaatii enemmän viitseliäisyyttä ja nypertämistä.

    Saat kaikki minun rispektit Puuilossa shoppailusta. Puuilo kuulostaa sellaselta kaupalta, että siitä on ilo kaukana. Ihan mahtavaa, että löydät sieltä tuunailtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa,tule vaan pätemään :) En nimittäin kokeillut tärpättiä koska joskus aiemmin läträsin jotain muovia tärpätillä niin se muovi meni ihan pilalle,jotenkin suli tai pehmeni ainakin.Teippi olikin uusi idea,epäilen että ei olisi lähtenyt, liima oli niin jytyä.

      Eiks Oulussakin ole Puuilo?? Hei siellä on halpaa maalia ;)

      Poista
    2. Kyllä täällä saattaa ollakin Puuilo, mutta ei ole koskaan käynyt mielessäkään mennä sinne shoppailemaan :)

      Kirpparikeiju

      Poista
    3. Muu asiakaskunta on kyllä aikalailla eri ikäluokkaa ja miesvoittoista ;)

      Poista
  11. No hieno tuli!!:) Mä en oo aikoihin tuunaillu mitään, pysyyköhän sitä enää suhupurkki kädessäkään!:D

    Mukavaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuunailu on kuin pyörällä ajo;se menee vanhasta muistista ;)

      Kiitos,samoin sinne lomalaiselle! :)

      Poista
  12. Kylläpäs tuli upea puntari! Ja paljon hienompi on ilman muovikupua. Täältäkin löytyisi puuilo, mahtaiskohan noita olla täälläkin myynnissä...

    VastaaPoista
  13. Tosi hieno! Musta ja valkoinen on tuollaisessa "vanhan ajan tavarassa" niin hyvä yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!
      Näin tämän heti mustavalkoisena ja punainen viisari kruunaa koko komeuden :)

      Poista
  14. Ihan mielettömän hieno tuli!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marika!
      Mä olen näköjään alkanut tykkäämään enemmän ja enemmän kaikesta teollisuus-vaikutteisesta :) Seuraavaksi olisi haaveissa isot kupuvalaisimet olkkariin :)

      Poista
  15. Hitto kuin upea. Sä olet ihan mestari näissä hommissa, on pomppivia vietereitä tai ei. ;)

    VastaaPoista
  16. Upean näköinen, hyvää työtä! Meidän täytyisi työpaikalle hankkia teollisuusvaaka. Saa nähdä, löytyisikö myös sellainen jota olisi mukava katsella. Vaikka kyse on teollisuudesta, voihan välineetkin olla miellyttäviä silmälle. https://vaaka.fi/tuotteet/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)