maanantai 13. toukokuuta 2013

Sommittelua raitaseinälle



Olohuoneen uusi raitaseinä näytti kovin tyhjältä.Alkoi vaikein osuus eli mitä laitetaan ??

Reikiäkään ei nyt viitsisi hätäpäissään uuteen seinään kovin paljon tehdä.Minähän tunnetusti tykkään avohyllyistä niin päädyin tekemään seinälle hyllyt joissa voisi sitten pitää tauluja ja muuta sälää.

Pari viikkoa sitten kävimme meidän eräkämpällä jonka kuistilla oli lojunut talven yli höylätty lauta.Se olikin kelottunut mukavan harmaaksi joten nappasin sen mukaan.Tästä laudasta tulisi meille nyt uudet hyllyt.

Lauta kolmeen osaan,pienet kulmaraudat kannattimiksi ja mun ikioma string-hylly on valmis :) Pientä eroavaisuutta esikuvaan on havaittavissa, mutta se nyt niin tarkkaa ole...

Asettelin sitten vähitellen hyllyyn tavaroita joita huoneessa sattui jo ennestän sattui olemaan ja viimeisen kuvan kohalla jo aattelin että juu,top,riittää.Vaikka kyllähän tuolle keskimmäiselle vielä jotain sopisi...mulla on tämä taipumus tunkea hyllyt täyteen tavaraa.





                    Poronsarvet tarttis kiinnittää johonkin etteivät tuolta tule kenenkään silmään. Ja yksi valurautainen musta koukku olisi jonka voisin johonkin kohtaan ruuvata...


Lauta oli tosi kauniin värinen,alapuolen maalasin ohennetulla harmaalla koska se ei ollut kelottunut.









   Ja koska joulu on jo niin lähellä, näpertelin jo jouluvalot.Voitin Stella Vanilja - blogin arpajaisista ihanan paketin jossa oli mm. nämä muffinsivuoat.Minun ihmeellisillä leipurin taidoillani kakkuset olisivat ensin kuohuneet pellille ja sitten palaneet.Ehei, ei näitä niin tuhlata.Sukkapuikolla reikä pohjaan ja kuumentumeton lamppu sisään.Tadaa, purkkivalot!




               Kiitos vielä Seija ihanista jutuista mitä minulle laitoit, olin niin mielissäni :)





  Heittäydyin myös hiukan vallattomaksi ja lisäsin olkkariin vaalean punaista.Vahingossa huomasin sen natsaavan harmaan kanssa kivasti yhteen. Mutta vielä tässä ollaan ihan tunnusteluvaiheessa, Pepin maailmaan on vileä pitkä matka ;) Ja hei, kymmenen pistettä sille joka keksii mikä on tuo punainen oikeassa reunassa =D

Valokuvataulu lapsista on vielä asentamatta ja nyt voisi joku antaa vinkkiä että mihin kohtaan se nyt tuolle seinälle laitetaan;keskelle vai jotenkin johonkin reunaan...?




                              Ja hei, vas. reunassa pilkottaa mun uusi tarjoiluvaunu.






                                   Bonaldo, italialainen laatukaluste. Kierrätyksestä 7 e.





                                           Äitienpäiväruusutkin tunnustivat uutta väriä :)




48 kommenttia:

  1. Viimeinen hyllykuva näyttääkin jo oikein hyvältä!
    Ja tosi ihanat " Jouluvalot " olet saanut näperreltyä :)
    Oisko se punainen sateenvarjo? :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Yritän pitää näppini erossa etten lisää enää mitään :)

      Ei ole sateenvarjo =D

      Poista
  2. Minusta tuo sun stringi on makeempi kuin se alkuperäinen;)
    Seitsemäs ja kahdeksas kuva näyttävät niiiin kutsuvilta että melkein tekis mieli pompsahtaa kuvaan sisälle:)
    Ja pikkuinen takalisto se siellä kuvassa taitaa pilkottaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi sai heti 10 pistettä :)

      String-hyllystä voitaisiin olla montaa mieltä; minä en henk.koht. näe siinä mitään erikoista enkä koskaan tule sitä hankkimaan.Paitsi jos löydän jostain aidon, 60-luvulta olevan hyllyn.Isoina kokonaisuuksina se menettelee mutta yksi piskuinen string keskellä isoa seinää...

      Sepä olisikin mukava kun voisi pompsahdella kuviin.Aika monessa paikassa olisi jo tullut käytyä :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Hirmunätit hyllyt ja hauska idea tuo "jouluvalo". Myös tarjouluvaunu on kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura!

      Jopa mies kehui noita valoja että passaavat hyvin tuohon hyllyn viereen :)

      Poista
  4. Mahtava String-hylly! Kaivapas mullekin jostain varastosta tommoinen ihanasti kelottunut lauta :) Meinasin uskaltaa noiden "jouluvalojen" takia ehdottaa, että tuo punainen olisi joulusukka, mutta Kirsin ehdotuksesta katsoin tarkemmin, ja pikkuinen takapuolihan se siellä keikkuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossulle menee toiset 10 pistettä :)

      Hei noita harmaita lautoja on kainuun perukat pullollaan :) Voihan semmosen kelottumispisteen perustaa omallekin takapihalle; sinne paisteeseen,sateeseen ja pakkaseen pariksi vuodeksi lautoja niin hyvä tulee ;)

      Poista
  5. Tosi kivat hyllyt ja kaunis tunnelma! Vaaleanpunainenkin sopii yllättävän(!) hyvin joukkoon, ainakin juuri noin väripilkkuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru!

      Minäkin yllätyin tuosta vaaleanpunisesta, rinsessan valokuvasta se ajatus lähti.Jotain pientä voisin vielä lisätä. mutta ei liikaa.Mikähän muu väri sopisi myös tuon vaaleanpunaisen sijasta?Turkoosista en tykkää,kirkas keltainen voisi olla aika kiva... :)

      Poista
  6. Todella kaunis olohuone, tasapainoinen. Vaaleanpunainen käy myös hyvin :) Voisiko valokuvataulun laittaa jollekin toiselle seinälle, mielestäni tuo raitaseinä on hyvä juuri noin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!

      Eiköhän sille taululle jokin muukin paikka löydy.Itsekin sitä vähän ajattelin että meneekö liian "tukkoon" seinä...

      Poista
  7. Upea seinä siitä kyllä kehkeytyy - vieläkin :=)

    Hylly peittoaa alkuperäisen mennen tullen, mä tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Kirsille jo tuolla avauduinkin string-hyllystä :) Onhan se huippu muotoilua ja hieno mutta silti... Ite tehty on aina ite tehty =D

      Poista
  8. Upean värin oli lauta saanut...ja nuo TUNNELMAvalot sopivat tuohon hyvin...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun niin, tunnelma valothan ne onkin!Pitää oikasta miehellekin kun hän niitä jouluvaloiksi kutsui.Samaan hengenvetoon kyllä kiireesti kehui kuinka hyvin sopivat tuohon hyllyyn ;)

      Poista
  9. Tosi upee tuli ja noi valot on makeet! Oikoshan se tonttu joka siellä oikealla kurkkii ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne!
      Annetaan 5 pistettä tästä vastauksesta koska rinsessa leikki koko tuon päivän tonttua =D Piti kaivella tonttulakit ja tossut kaapista ja minun rooli oli joulupukki...Tuo on vain sen tontun peppu joka pyllistelee kuvaan :)

      Poista
  10. Hieno on seinä, laitoin aiemminkin viestiä, mutta kaikki kommentit ei näköjään tule tuolta mökkielämän uumenista eetteriin.
    Olisiko valokuvakehys hyvä jollain hyllyllä? Tai sitten tasapainon vuoksi keskimmäisen hyllyn tasolla?

    Komppaan muutamaa ylläolevaa, taitaa kuvassa olla pikkuinen vaippapöksy :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Juu ei ole tullut viestiä,katsoin roskiksestakin.
      Siihen keskimmäisen hyllyn tasolle minä sitä mallailin vaan taidan laittaa sen jonnekin muulle seinälle.En raski piilottaa tuota seinää :)

      5 pistettä myös tänne, paitsi että vaippoja ei pöksyssä ole =D

      Poista
  11. Ani Vallaton , pinkki sopii loistavasti mukaan ! ja pilkulliset kuppivalot täydellisesti raita seiniin...mutta olisiko jotain muuta seinää lasten valokuville ? musta ois ihana jos tuota raitaosuutta jäis selkeästi näkyville ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka !
      Siis tämähän oli niin rohkea veto multa että oksat pois =D Laittaa nyt jotain väriä...mikä muu väri voisi olla pinkin tilalla? Jos ihan niin villiksi heittäydyn että vielä vaihtelemaan alan värejä.
      Kyllä taidan kallistua siihen etten laita valokuvataulua tuohon.Ainakaan vielä.Olet oikeassa että tuo raitaosuus menisi sitten piiloon.Jos vaikka laitan sen tuonne tv:n päälle oleville hyllyille kun teen sen nurkan valmiiksi.Sitten seuraavana sadepäivänä...

      Poista
  12. Kivat hyllyt ja mätsää hyvin ton seinän kanssa :) Mullakin on jemmassa muutama ihanasti harmaaksi kelottunut laudan pätkä. Eräretkeltä löydetty, ei ole itse asiassa kovinkaan kauan aikaa kun bongasin ne. Ajattelin koukkuja ostaa ja tehdä yhdestä pätkästä ainakin naulakon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nenna!
      Naulakoita minäkin olen ladonseinälaudoista tehnyt.Ne on kivoja.Kokeilin sitä laudan harmaannuttamista etikka-liuoksella mutta en onnistunut :/

      Poista
  13. Hienot harmaat hyllyt! Veikkaan tuon punaisen olevan tonttuhattu, koska joulu on jo niin lähellä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eijakin saa pisteitä:) Mistä te arvasitte että meillä on leikitty tonttuleikkejä... :)Rinsessan peppu vilahtaa kuvassa :)

      Poista
  14. :D
    Pinkki Pepi ei myöskään laittais seinälle enää muuta :)

    Mutta arvaas mitä mä tekisin......maalaisin tuon mustan uuden lodjun haaleenvaaleenpunaiseksi ja laittaisin ne tähdet sitten siihen....
    Se ois aikas makee....?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkki Pepi on jo kolmas joka jättäisi seinän tuolleen joten näin teemme :)

      Vitsi tuo olisi aika hyvä idea!Mulla olisi pinkkiä maaliakin.Itekin tuota vähän kattelin että onko se liian tumma..siis sehän on oikeesti tumman harmaa.
      Uskallanko...? No helvetti, oon kai mä uskaltanut suurempiakin ratkaisuja tehdä kuin kaapin maalaaminen =D

      Kiitos ideasta ja kivaa päivää!

      Poista
  15. Minä puolestani maalaisin tuon valkoisen pikkupoöydän pinkiksi ja siirtäisin sohvan päätyyn. Ja lisäisin tähden (tummanharmaan...)
    Seinä on kaunis tuollaisenaan, en rikkoisi hienoa raitapintaa! Onko taulu liian pitkä vaan uuden tähtilokerikon päällä pidettäväksi? Cupcakevalot tuo kivaa pilkettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis se pikkupöytähän oli vielä 24 h sitten siinä sohvan päädyssä mutta kun tuo tarjoiluvaunu tarttui mukaan niin piti ängetä se tuonne sohvan taakse.Se ei kyllä ole sille hyvä paikka.Mutta sitä mä en maalaa pinkiksi, se on aivan ihana noin.Tuunailin sen roskislöydöstä.
      http://uuttavanhaalainattua.blogspot.fi/2013/03/siita-tuli-maalaisromanttinen.html

      Ehkä taulu voisi olla lokerikon päällä, seinälle en sitä ainakaan laita,niin moni on saanut minut siitä vakuuttuneeksi :)
      Valot on kyllä minustakin pirteät!

      Poista
  16. Mahtavat jouluvalot! Itselläni polttelisi ne pallovalot, joita on nyt joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minäkin tahtosin pallovalot.Talvella aloitin niitä tekemään,sain yhden pallon tehtyä :D
      Yritetään ensi talvena uudestaan...

      Poista
  17. Onpa se kyllä hieno!

    Kirpparikeiju

    www.kirpparikeijun.casablogit.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos! :)

      Elloksen mustavalkoraitainen tapetti kilpaili myös pääsystä seinälle mutta ehkä se olisi ollut liian raju...

      Poista
  18. Ihanat valot! :-) Aivan hurmaavat! :-) Laitoitko vaan valosarjan läpi, teitkö muuta? :-) Eilen nimittäin ostin itse vuoat ja tarkoitus olisi tehdä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nuo vuoat oli tosi hurmaavat :)
      Tein vaan sukkapuikolla reiän ja työnsin pelkän lampun vuoan sisälle.Jos laittoi koko tuon lamppuosan,tuli se minusta liikaa ulos vuoasta. Reikä saa olla pikkasen nafti niin lamppu pysyy hyvin paikallaan.Ja tottakai kuumenematon valosarja ettei tule tulipaloa :)

      Muistakin sun paketin jutuista olisi ideoita, mistä sä olitkaan ostanut nämä tarvikkeet?

      Poista
    2. Eli siis tuo Happy Monday niminen liike sponsoroi tämän arvonnan :-) Siellä on kaikkia ihanuuksia, tarkoitus olisi itsekin tehdä tilausta sieltä :-)

      Poista
    3. Eikun niinhän se oli :) Pitääkin vielä tutkailla sitä tarjontaa.

      Poista
  19. Näyttää ihan superhyvältä!<3 Mä tykkään! <3 Hyllyt on tosi makeet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina!

      Jossain lehdessä oli käytetty noita pieniä kulmarautoja hyllyn kannattimina ja siitä nappasin idean käyttää niitä itsekin.Eihän noilla hyllyillä ole tarkoitus pitää mitään painavaa jotan pikkuiset raudat riittävät.Hyllyistä tuli siten ilmavammat.

      Poista
  20. Eipä voi muuta sanoa kuin "Vauuuu!" :)

    VastaaPoista
  21. Tuosta pienestä punaisesta ei voi erehtyä... T: Your second daughter

    VastaaPoista
  22. Raitaseinä on aivan upea!! Raidallisia yksinkertaisia tapetteja on kyllä vaikea löytää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Nimenomaan yksinkertaista raidallista en kyllä löytänyt;aina oli jotain pientä raitaa mukana tai värit ei olleet mieluiset.

      Itse kun tekee niin saa mitä sattuu tulemaan ;)

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)