sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kotini

Eilisen siivouspäivän päätteeksi otettujen kuvien innostamana voisin vähän esitellä kotiani jos jotakuta kiinnostaa :) Tämähän on tällainen 23 vuotta vanha puutalo eli juuri sopimattomasti vanha.Vanha mutta ei tarpeeksi vanha.Monta kohtaa muuttaisin ja seinää siirtäisin.
Olin viime talven hoitovapaalla ja sinä aikana tuli semmosta pientä pintaremonttia tehtyä.Sauna ja pesuhuone kaipaavat vielä kovasti remonttia mutta siihen eivät minun taidot riitä.Laatat ja kalusteetkin ovat olleet jo monta vuotta ostettuna.Kun joku tekisis homman.Eli se tietää ihan uuden lattian valamista ja vesieristeiden asentamista.Tuolle kodarille voisin kyllä itse tehdä jotain,sen persikkaiset 90-luvun tapetit ovat NIIIIIN bueno :) saa nähdä millon se inspis iskee.Viimeistään sitten kun lääkitys on tarpeeksi pielessä ;)
No katsellaanpa sitten niitä kuvia.



Siinäpä meidän olohuone.Tuosta vasemmalta pääsee katetulle terassille ja sieltähän näkyykin ikävästi terassin katto josta puuttuu sisäpuolen laudoitus..mennäänpä eteenpäin.




Iso sohva on ihana koko perheen löhöilypaikka mutta sitäpä ei sitten paljon muualle siirrellä.Kun ei mahdu.Halkolaatikko näkyy olevan tyhjä ja joku idiootti töröttää peilissä.Tuo päätyseinän matala paneeli selittyy sillä että meillä oli aiemmin tuo seinä täysin tyhjänä ja iso sohva vastapäisellä seinällä.Katossa oli se-mikä-lie-projektori jolla heijastettiin elokuvat seinälle :)


Nytpä siellä vastakkaisella seinällä on tällainen senkki.Viimeiset joulukukat vielä siinä.



Näkymä olohuoneesta eteiseen.Antiikkituoli on eksynyt eri paikkaan kuin tavallisesti.





Tässä arvokkain huonekaluni eli mummolastani pihistetty puusohva.Viime syksynä maalasin alkuperäisellä värillään.Yläkerran portaat saivat myös viime keväänä uuden maalin,entinen kellastunut mänty sai kyytiä.





Eteisestä löytyy myös tämä nurkka josta kyllä haluaisin päästä eroon.Parempi kuitenkin etten mene kaatamaan seinää,voi olla että tulee yläkerta niskaan :)





Ja kurkistetaanpas tästä kierrätyskeskuksesta sikahalvalla löydetyn sisustustarran vierestä makuuhuoneeseen.







Ikkunanpokat ovat isäni vanhasta kotitalosta.Ne ovat nähneet ukkini sotaan lähdön sekä surun jonka mummoni koki ukin kaaduttua.Isäni syntyi sitten kuukausi myöhemmin ukin kaaduttua.Olen hyvin nöyränä näiden pokien edessä.



Tuommonen "alttari" on kuin vaivihkaa kehittynyt makuuhuoneeseen.Rajua karsintaa tulee tapahtumaan ja tuo tarjotin kuuluukin keittiöön.



Tämä riittäköön tältä päivältä,keittiö ja yläkerta jääköön toiseen kertaan :)



12 kommenttia:

  1. Aivan mahtava, kun näin päästit meidätkin "kylään"! Kylläpä teillä on kaunista ja yhteensopivaa kaikkialla.
    Ihania vanhoja huonekaluja, tuo senkki ja sohva, etenkin.
    Tuosta sohvasta tuli mieleen, että eikö se mahtuisi tuonne päätyseinälle? Vai tuleko TV:n sijoittelussa sitten pulma? Senkin tilalle?
    Kauniit ovat myös ikkunakehykset ja ovatpa ainakin arvoisellaan paikalla!
    Toivottavasti et pahastunut, kun heti valokuvien välitykselläkin aloin "rymsteerata" ;-D
    Kivaa ja kaunista teillä on noinkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva että joku muukin tykkää kuin minä :) Ja mahtuisihan se sohva sinne päätyseinälle mutta tv: sijoittelussa tulee sitten se ongelma.Vastapäinen seinä on liian kaukana ja ikkunan eteen ei voi laittaa noin isoa telkkaria.Olohuone on tuollainen pitkä ja kapea.Mutta näillä mennään :) Kiitos kommentistasi,on niin mukava kun joku edes joskus kommentoi :)

      Poista
    2. Nämä tällaiset postaukset ovat mielestäni parhautta, kun uskaltaa näytää muutakin kuin vain "lähikuva kynttilästä", vaikka nekin ovat välillä ihan kivoja ja hyviä, mutta ei liiaksi tai ainoastaan, ymmärtänet.
      Jymähdin niin tähän sohvaan... välimatkoja on kuvista vaikea sanoa, mutta teidän tv näyttää niin isolta, että näkyisikö se tuosta senkin paikalta??
      Sitkeästi yritän.... ;-D huomannet !!

      Poista
  2. Huomaan ;) Kyllä se varmaan näkyisi mutta minä en ainakaan enää näkisi tekstitystä ilman rillejä.No sitten senkki pitäisi laittaa ikkunan eteen ja sekin on liian korkea siihen.
    Kiitos kehuista,olen samaa mieltä.Kynttilä edestä,kynttilä takaa-postauksia näkee tosiaan melko paljon.Mitäpä tässä menettää,tämmönen meidän koti on ja mielellään sitä näytän muillekin jos jotain kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla odottelen muita huoneita!
      Piti vielä sanoa, kun noita kuvia katselin, että ihana on myös sänkynne päädyssä oleva penkki.
      Taidan säästää loppukehut muihin huoneisiin ;-D

      Poista
  3. Kotisi näyttää ihanalta! Kiva päästä visiitille. Olet hyvin yhdistänyt uutta ja vanhaa:)

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne! :) Ja toinen kiitos kun poikkesit blogissani ja jätit myös kommentin :)
      Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle !

      Poista
  4. Kauniita kuvia kauniista kodista! Vierailen täällä ensimmäistä kertaa ja tulen toistekin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirva ja mukavaa jos saan sinusta lukijan!Kiitos myös kommentistasi!

      Poista
  5. Ihana koti sulla! kiva blogi
    itse tykkäisin mieluummin lukea vaalealta taustalta
    jotenkin tuo lauta pomsahtaa liikaa esille vaikka on kyllä hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kiitos myös palautteesta koskien ulkoasua.Tuo lauta vaan on niin mua itteeni että sen takia valitsin sen.Mutta pitää kokeilla muitakin vaihtoehtoja :)

      Poista
  6. Onpa kyllä nättiä :) Ihana tuo penkki sängynpäässä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)