maanantai 14. tammikuuta 2013

Keittiön pöytä

Jaa elämä taitaa voittaa sittenkin :/.
Noro Virus saapui meille kyläilemään lauantai-iltana ja hänen käskystään halailin sitten seuraavan yön vessan pönttöä.Ei kerrota enempää yksityiskohtia.
Kaikista kurjinta on että myös meidän pikkuinen sairastui muutaman tunnin sisällä ja on sairas vieläkin.Potilas nukkuu joten tehdään postaus sillä aikaa.Itsekin jaksaa nyt joten kuten ylhäällä olla.

Jossain sivulauseessa olenkin jo maininnut meidän keittiön pöydästä.Olin jo pitkään inhonnut pöytäämme.Niin, mikäs vika siinä; ihana kirsikan värinen josta pinta kulunut osittain.Ostettu halvalla jostain halvasta liikkeestä.Opetus nro 1 : Älä osta koskaan kumipuista pöytää,ainakaan kirsikan väristä.

Ihailin kuvia lankkupöydistä ja aloin varovasti isännälle siitä puhumaan.Seurasi tyypillinen reaktio; "mitä helvettiä,eihän pöytiä voi tehdä noin vain jostain lankusta". No, eipä siinä mikään auttanut kun emäntä kuitenkin teki.Paksuja lankkuja ei valitettavasti tontilta löytynyt joten minun oli tyytyminen höyläämättömään vitoslautaan jota löytyi autotallista pitkänä tavarana.Entisestä pöydästä kansi irti ja mittojen mukaan rakennetaan uusi.Ihan helppoa :)





Lisätäänpä vielä muutama lähikuva.


 Tässä vaiheessa tori.fi:stä ostetut tuolit odottaa maalausta.Entiset tuolit myytiin samassa osoitteessa.


Alapuoli näyttää tältä.Siitä näkee myös tekotavan.Entiset kirsikan väriset jalat sudin huolimattomasti valkoisella lakkamaalilla,tavoitteena kuluneen näköinen lopputulos.



 Tyttären kameralla muutama likikuva pinnasta.

   Ja männythän on aikoinaan kaadettu omalta tontilta.
 

Pöydältä se minusta näyttää ja on siinä syöty.Muruset tippuu kätevästi rakosista lattialle :) ja kuluminen ei haittaa,päinvastoin.Toivoisin että pinta kuluisi vaaleammaksi,vedin pintaan kolme kerrosta petsilakkaa ja siitä tuli himpun verran liian tumma.Isäntä lupasi koneremonttia siinä päällä tehdä niin tulee kuulemma kuluneeksi...

Löytyisiköhän arkistoista kuvaa entisestä pöydästä...




 Eli kuva varmaan vuodelta 2000 kun on saatu uusi lattia ja pöytä.Tsiisus.Miten se sillon uutena oli niin hieno...



                   

25 kommenttia:

  1. Onpas upea tuunaus! Ja miten kätevää, kun murut ei jää pöydälle!!
    Tein mökille vanhoista laudoista pöydän ja hankin siihen pienen rikkalapion ja harjan, toimii niinkin ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui sanoa, että pikaista paranemista koko pesueelle!!

      Poista
    2. Raot suurenivat parin viikon sisällä eli laudat kuivuivat sisätiloissa.En ole jaksanut irroitella ja tiivistää kantta uudestaan, oikeastaan kätevämpi kun raot ovat tarpeeksi isoja etteivät murut jää väliin killumaan.Kiitos vointi alkaa olla jo parempi,myös pikkuisella :)

      Poista
  2. HIENO! Kyllä me naiset osataan; osaan kuvitella tuon kommentin miehen suusta, mutta hyvä sinä, kun et lannistunut pienestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kyllä se mieskin sitten loppupeleissä tykkäsi pöydästä ja kehui sitä :)

      Poista
  3. Ihan älyttömän hieno,hyvä sä!Ja oman pihan puista vielä,voisko parempaa ollakaan:)Kyllä kätevä emäntä tekee itse,ei siihen miestä tarvita;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Ja tässä rojektissa ei tosiaan miestä tarvittu ollenkaan :)Ai niin,toi se petsilakka purkin kaupasta kun pyysin :)

    VastaaPoista
  5. Voi juku miten hieno! Pakko kommentoida tuohon kulumiseen,kun itse en ymmärrä yhtään sitä kun toiset laittaa esim, lasin suojaamaan puupintaa.
    Meillä myös puinen pöytä ja juurikin ne pienet kolhut sun muut raaput pöydän pinnassa tekee siitä "oman." :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen alkuperäiseen pöytään olisi juurikin pitänyt laittaa lasi suojaamaan pintaa.Se oli kuluneena ihan kauhean näköinen.Mutta se ei olutkaan "oikeaa" puuta.Tätä nyt koitan hangata ja kolhia rouheammaksi kun tähän se passaa.Btw. leipomiseen pitää käyttää alustaa :)

      Poista
  6. KIITOS! Noihin tuoleihin olen myös erityisen tyytyväinen.Sain ne pilkkahintaan,valmiiksi oikealla värillä eli mustalla pehmustettuna.Puuosat vain piti maalata.Se olikin aikamoinen urakka kun on noita pinnoja.Kaiken lisäksi lakkamaalin haju ärsytti multa silmät ihan punaisiksi.Mutta lopussa kiitos seiso :)

    VastaaPoista
  7. Ihan mahtava projekti!!! Miten muutos voikaan olla noin ihanan onnistunut! On se jännä, miten oma maku muuttuu...luovuudella ja viitseliäisyydellä saa kyllä ihmeitä aikaiseksi.
    Luovuutta ja iloa myös tähän viikkoon<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällaisia projekteja kannaattaa kyllä suunnitella ja pohtia ennen aloittamista.Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty :)Tyytyväinen olen myös vessan kalusteisiimme jotka myös pähkäilin päässääni ja paperilla pitkään ennenkuin pistin hösseliksi :)Iloa on jo tullut paljon näistä mukavista kommenteista :)

      Poista
  8. Tosi hieno! :) Ihana tuo lankkujuttu!!! :)

    VastaaPoista
  9. Hei ihan mieletön tuunaus! Minun haaveiluni saivat tästä lisäpontta :) Kiitos!!

    VastaaPoista
  10. Ole hyvä vain ja kiitos itsellesi kun piipahdit blogissani! Haaveilu on ihanaa,varsinkin illalla kun sammuttaa valot ruetakseen nukkumaan,valtaavat mielen kaikki mahdolliset ja mahdottomat tuunaukset ;)

    VastaaPoista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos! Ainakin parempi kuin entinen ja mikä parasta,melekein ilimanen :) Lakkaa meni ehken yksi purkki,laudat omasta takaa.

      Poista
  12. Tuli kyllä hieno pöytä! Melkoinen muutos... ;D
    Mullakin on yksi kirsikkainen kumipuuhirvitys (otettu talteen työpaikalta - en myönnä moista itse ostaneeni... ;D) ollut varastossa moooonta vuotta odottamassa sitä päivää, että pöytää tarvitsisin. Samat ajatukset sen suhteen eli kansi hittoon ja rungon päälle vaan lankkua tai lautaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei muuta kuin tuumasta toimeen ! Tungin vielä sen entisen kannen varastoon että jos siitä jotain keksin,vaikka ulos pöydän :)

      Poista
  13. Voi kuin upea, hienosti oivallettu. Lopputulos mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna,kyllä tästä pöydästä tuli kaunis.Siellä se edelleen palvelee entisessä kodissa :)

      Poista
  14. Vastikään törmäsin blogiisi kun olen googletellut lankkupöytiä ja tosi mahtavia molemmat tuunaamasi lankkupöydät! Muutenkin tykästyin kovasti blogiisi ja selasin sen lähestulkoon kokonaan läpi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos ja kumarrus :) Mukava jos löysit lukemista ja vielä tykkäsit :)

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)